Kismedence Gyógyászati Központ

Rólunk

kismedence központ

 

Mindannyian szeretnénk boldogan, gondtalanul tölteni nyugdíjas éveinket. Azonban a mai rohanó világ sajnos egyre kevesebb időt hagy nekünk testünk karbantartására, sportra, kikapcsolódásra. A hölgyek egyre később vállalnak gyermeket, hiszen szeretnének biztos jövőt teremteni családjuknak. Mindezekhez társul, hogy a kismedence betegségei sokszor nehezen foghatók meg, illetve sokszor nem tudatosul bennünk, hogy problémánk van, esetleg szégyellünk vele szakemberhez fordulni. Vannak, akik már részt vettek kezelésen, de az sikertelen volt, hiszen a szakemberekben is sok kérdés van a problémakörrel kapcsolatban. A kismedence panaszok ugyanis egy határterületen helyezkednek el és nem mindig egyértelmű, kihez kell forduljunk, ha baj van. A fejlett egészségüggyel rendelkező országokban már szinte minden nagyobb kórház mellett működik “Pelvic Floor Center”, azaz a medencefenék betegségeivel foglalkozó centrum. Elhatároztuk, hogy megtesszük az első lépést és létrehozzuk a régió első kismedence betegségekkel foglalkozó intézményét, a Kismedence Gyógyászati Központot.

Gyakran van kismedencei, gáttáji fájdalma?

Elcsöppen a vizelete vagy éppen ellenkezőleg: úgy érzi nem tudja teljesen kiüríteni a hólyagját? Székrekedése van? A székürítés állandó probléma, naponta izgul azon, fog-e tudni székletet üríteni? Éppen ellenkezőleg: nem tudja tartani a székletétSzüléskor gátsérülés jött létre és megváltozott a széklettartási képesség? Kellemetlen a szeretkezés? Úgy érzi megsüllyedt valami odalent? Véres a széklete? Mindez puffadással, emésztési zavarokkal párosul.

Ki ne találna ezek között magára jellemző tünetet? Eddig ezek a “nehezen megfogható” tünetek kihívást jelentettek a betegeknek, de az orvosoknak is: mi is a probléma? Kinek a szakterülete? Hogyan diagnosztizálható? Van-e rá gyógymód? Érdemes-e vele foglalkozni? - Erre igyekszünk választ adni a Kismedence Gyógyászati Központban: nem kell azon gondolkodnia, hogy a fenti tüneteivel hova menjen

A mi dolgunk, hogy már az egységes szemlélet alapján történő részletes vizsgálat is a szakterületen jártas kollégánál történjen. Interdiszciplináris, azaz több szakmát összefogó csapatunk tagjai egymással állandó kapcsolatban vannak. Ha szükséges közösen is meg tudják vizsgálni a panaszos betegeket. A célunk, hogy a legkorszerűbb, az Ön számára legmegfelelőbb kezelést találjuk meg a problémájára, a lehető legrövidebb idő alatt. Hangsúlyt fektetünk a megelőzésre: nem csak azokat várjuk, akiknél már kialakultak a panaszok. Fontos a kismama torna, a várandósság előtti felkészülés, a folyamatosan idősödő test karbantartása és a szűrés. Nőgyógyász, sebész, urológus, gyógytornász, kismedencei tréner még soha nem dolgozott ilyen egységben Magyarországon.

Milyen panaszokkal fordulhat hozzánk?
  • A vizelettartás zavarai, vizelet inkontinencia, vizelet csepegés
  • A vizelet ürítés zavarai
  • A széklettartás zavarai, széklet inkontinencia
  • Székrekedés, a széklet ürítés zavarai
  • Szülés közben történő gátsérülés
  • A kismedencei szervek süllyedése
  • Kismedencei, gáttáji fájdalom

Egységes kivizsgálási protokoll, speciális ultrahang vizsgálat, korszerű szemléletű kezelés, a medencefenék izmainak speciális tornája, korszerű műtéti technikák alkalmazása. Mindezzel kívánunk hozzájárulni az érintett páciensek mielőbbi gyógyulásához.

Visszahívást kérek