Egyéni kismama torna

Egyéni kismama torna - 30 perc

A várandósság fizikai és lelki változásaihoz alkalmazkodó komplex mozgásprogram segít felkészülni a szülésre. Kismama tornánk a 12. héttől javasolt heti 150 perc közepes intenzitású tréning legalább három napra elosztva, napi speciális medencefenék tréning, valamint relaxáció. A kismama tornát végzők körében ritkábbak a szülés körüli szövődmények, könnyebb a szülés, gyorsabb a felépülés. Az órák alatt elsajátíthatók a feladatok, erről igény esetén írásos összefoglalót kap a kismama, mely a hét többi napján betanulás után otthon is végezhető.  A torna fő célja, hogy a szép szülésélményhez segítse a kismamát.

Egyéni kismama tornánkon három témából választhat attól függően, hogy melyik irént érdeklődik leginkább. Egy alkalom során (30 perc) egy témára kerül sor, azonban több alkalom alatt akár mind a három témát és tudásanyagot elsajátíthatja.

Tapeing kezelés

fiziotape

A mozgásszervi fájdalmakra gyors, hatékony, gyógyszer nélküli megoldás a várandósság idejére kifejlesztett ragasztási lehetőségek:

  • pocak, derék, keresztcsont ragasztás: hasizom szétnyílás megelőzése, védelme, gerincfájdalmakra, szeméremcsont, medence fájdalmakra, korai méhösszehúzódások, „keményedések”megelőzése, kezelése
  • striák ragasztása: a bőr védelme a további szétnyílás ellen
  • végtag duzzanatokra: a keringésjavító ragasztás segíti a felgyülemlett folyadék gyorsabb, hatékonyabb kiürülését

Medencefenék gyógytorna

Egyéni gyógytornán belül az egyik választható tevékenység a medencefenék gyógytorna elsajátítása. Ez magában foglalja a vizsgálat alapján javasolható gyakorlatok betanítását kontroll mellett, biofeedbacket (az izomműködés monitorozását), elektroterápiát és az izmok manuális kezelését. Tanácsot kapnak a napi tevékenységekről és a fitneszről, sportolási lehetőségekről, valamint a hólyag és a székletürítés megfelelő szokásairól. A medencefenék funkcionális kezelése segíti az izmokat abban, hogy hatékonyan működjenek, amikor szükség van rájuk.

Légzéstechnikák, szülési pózok betanítása

A szülés egy rendkívül energiaigényes folyamat, amelyhez rengeteg oxigénre van szükség. Ahhoz, hogy megfelelő mennyiségű oxigénhez tudjunk jutni a szülés közben, érdemes elsajátítani a speciális légzéstechnikát. A szülési pózok megtanulása pedig segít minket, hogy a szülésnél már magabiztosan válasszuk meg a számunkra legkényelmesebb testhelyzetet. Egyéni kismama tornánk másik témája tehát a megfelelő légzés és a szülési pozíciók elsajátítása.

18 990 Ft

Visszahívást kérek