Rigóné Tavaszi Piroska

Rigóné Tavaszi Piroska

Kismedence területére szakosodott gyógytornász, manuálterapeuta és mentálhigiénés szakember

2006-ban szereztem gyógytornász diplomát a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karán, majd 2018-ban pedig ugyanitt az Orvostudományi Karon Manuálterapeuta oklevelet. Mentálhigiénés végzettséggel is rendelkezem, ami nagy segítséget jelent a kismedencei problémákkal együtt járó lelki problémák megértéshez és támogatásához.

Tizenkét évet dolgoztam az állami egészségügyben, több ezer páciens gyógyulásást segítettem főként csípő- és térdízületi protézis műtétek, baleseti sérülések és reumatológiai megbetegedések kapcsán.

Emellett a kezdetektől a magánegészségügy területén is tevékenykedem. Az első években gerincbetegséggel küzdő serdülő fiatalok fizioterápiás kezelését végeztem a Salus Gerincakadémián, ahol korzett és Schroth terápia segítségével számos esetben értünk el jelentős javulást. Ezek a konzervatív eszközök egyszerre adtak funkcionális és esztétikai, sok esetben teljes gyógyulást, műtétek nélkül.

A siker kulcsa mindig a hosszú évekig tartó kitartó és magas szakmai színvonalú munka volt

2015-ben a 27 Sellő mozgásterápiás Centrumban kezdtem el a medencefenék gyógytornát, és folyamatosan bővült a praxis, a heti egy napból öt év   elteltével ma már a hét minden napján kizárólag medencefenék problémákkal és az ehhez kapcsolódó egyéb mozgásszervi fájdalmakkal foglalkozom.

A medencefenék problémák fizioterápiás kezelését a hazai és nemzetközi ajánlásokra építettem fel és ezt fejlesztem évről évre a tudományos kutatások eredményei alapján. A munkám vizsgálatra és kontroll mellett betanított tornára épül. A sérült kismedencei szövetek regenerációját nem csak lokálisan, hanem az egész test működéhez kapcsolódóan kezelem. Számos nemzetközileg ajánlott korszerű módszert, eszközt (elektroterápia, biofeedback, terápiás tamponok, pesszáriumok) javaslok, használok, mellyel a konzervatív kezelések hatékonyságát lehet növelni vagy súlyosabb esetekben a műtéti beavatkozások sikerességét és tartósságát javítani.

Kismedence területére szakosodott orvosokkal együttműködve dolgozom. A betegségek pontos diagnosztizálása nélkülözhetetlen a szakszerű gyógytornához. Medencefenékre specializálódott szakorvosok biztosítják munkámhoz a szakorvosi hátteret. Több alkalommal vettem részt inkontinencia és medencefenék szakrendeléseken, speciális ultrahangos vizsgálatokon. Medencefenék rekonstrukciós és záróizomplasztikai műtéteken betekintést nyerhettem a minőségi operatív technikákba.

2017 óta dolgozom a TritonLife Róbert Magánkórházban, ahol új szolgáltatásként bevezettem a medencefenék problémák fizioterápiás kezelését, valamint a szülés utáni regenerációt. Rövidesen bővítettem a munkám a prevenció irányába. Kismamatornával, relaxációval és egyéni terápiákkal, előadásokkal, apás szülésfelkészítő kismamatornákkal várom az anyukákat, párokat. Újításom volt a   várandósok egyéni állapotfelmérése és   ellenőrzés mellett tanított medencefenék tornája, valamint az optimális szülési helyzetek, légzéstechnika, relaxáció oktatása a sérülésmentes szülések érdekében.

Az általam kidolgozott szülés utáni regenerációs program is számos új elemet tartalmaz. Funkcionális vizsgálatok, tesztek előzik meg azt a speciális tréninget, melyek biztosítják a szülés utáni megbomlott izomegyensúly minél előbbi helyreállítását, valamint teszteli a medencefeneket és segít eldönteni egy prevenciós szempontból fontos kérdést, hogy mikor kezdhet futni az anyuka szülés után.

A női élet másik kiemelten fontos területe a menopauza körüli időszak, amikor a kismedencei működészavarok megjelenhetnek (vizelettartási zavarok, szervi süllyedések). Komplex mozgásprogrammal, egyéni állapotfelmérésre épülő medencefenék gyógytornával segítem az enyhe, de akár súlyosabb, az életminőséget rontó állapotok szakszerű terápiáját (méhkivétel, hüvelyplasztikai műtétek, inkontinencia műtétek, TOT szalag, hálóbeültetések, promontofixáció előtti utáni gyógytorna). 

A jelenleg nagy sikerrel működő saját fejlesztésű, szigorú nemzetközi protokolloknak megfelelő medencefenék prevenciós és rehabilitációs rendszerem öt év munkájának gyümölcse, több ezer medencefenék vizsgálatot és kezelést végeztem.  Gyönyörű környezetben, a TritonLife Medical Center Hegyalján várom a pácienseket, ahol a medencefenék problémák testi és lelki gyógyulásának minden feltétele adott.

Hálás vagyok, mert olyan munkát végezhetek, amit szeretek

Küldetésemnek tekintem a felvilágosítást, a medencefenék problémák körüli tévhitek felszámolást a betegségek kialakulásával és kezelésével kapcsolatosan.

Saját honlapommal, a szociális médiában szakmai profillal, különböző tematikájú zárt csoportok vezetésével segítem a tájékoztatást. (medencefenék gyógytorna, szülés utáni regeneráció, visszatérés a futáshoz, sporthoz) Ezen kívül több tematikus csoportban évek óta önkéntes segítőként dolgozom. (Édesanyák szakértői csoport, Császárvonal, Medencefenék problémák)

Hosszútávú terveim között szerepel egy érdekvédelmi szervezet létrehozásának támogatása a medencefenék elégtelenséggel élők számára.

A magánéletem stabilitása jelenti munkámhoz a biztonságos hátteret.

Évek óta táncolunk a férjemmel egy tánciskolában, negyedévente hétvégén és nyaranta egyszer hosszabb időre is táborozni megyünk. A tánc minden szinten kikapcsol és energiával tölt fel. 

A természetjárás, a túrázás, a biciklizés a további kedvenc tevékenységeim.

Szeretem a női lét, lélek titkait kutatni, az önismeret útján járva egyre nyitottabbá, szabadabbá válni. A művészet, a zene, a versek segítenek széppé tenni, megélni, megérteni a világot.

Három felnőtt gyermekünk látogatásai és eltöltött családi együttléteink teszik teljessé életemet. 

 

 

 

 

Visszahívást kérek