Gyógytorna kontroll - 30 perc

Gyógytorna kontroll - 30 perc

  

gyógytorna

A medencefenék gyógytorna magában foglalja a vizsgálat alapján javasolható gyakorlatok betanítását kontroll mellett, biofeedbacket (az izomműködés monitorozását), elektroterápiát és az izmok manuális kezelését. Tanácsot kapnak a napi tevékenységekről és a fitneszről, sportolási lehetőségekről, valamint a hólyag és a székletürítés megfelelő szokásairól. A medencefenék funkcionális kezelése segíti az izmokat abban, hogy hatékonyan működjenek, amikor szükség van rájuk. A kismedencei rekonstrukciós műtétek előtt és után orvosi javaslattal kezdhető.

  • Egyénre szabott medencefenék tréning, egymásra épülő, egyre nehezedő gyakorlatsorokkal.
  • Hasizom regeneráló gyakorlatsor.
  • A medencefenék működés integrációja, a reflexes működés kiépítése lépcsőzetesen.
  • Elektroterápia, otthoni elektroterápiás készülék használatának betanítása (ha nagyon gyenge, sérült a medencefenék, ha a gátmetszésből eredő izomerő csökkenés jelentős).
  • Biofeedback tréning (ha a medencefenék izmai nehezen azonosíthatók, tudatosíthatók, vagy nem működnek).
  • Sportokhoz való visszatérés felépítése, tesztelése.

A betanított mozgássorok hatékonyságát időnként egy kontroll vizsgálat alkalmával ellenőrizzük. Ilyenkor sor kerül a fent említett izmok és testrészek átvizsgálására, hogy megállapítsuk, történt-e pozitív változás. A kontrollra sor kerülhet a betanítás után egy héttel, de akár hat héttel is. Szakemberünk egyénileg határozza meg a betanítás és a kontroll közötti időtartamot, hiszen minden test más és más ütemben is fejlődik.

 

16 990 Ft

Visszahívást kérek