Izomműködés funkcionális felmérése (ultrahang vagy EMG)

Izomműködés funkcionális felmérése (ultrahang vagy EMG)

A vizsgálat két módon, illetve két eszköz segítségével történhet: végezhetjük EMG-vel vagy ultrahanggal. 

 

Izomműködés funkcionális felmérése EMG biofeedbackkel

A medencefenék izmok funkcionális állapotfelmérése során az EMG biofeedback készülék segítségével objektív mérés végezhető az izomzat összehúzási, lazítási képességéről, az izolációs készségről (más izmoktól, pl. hasizomtól független működéséről), az izomzat fejlődéséről. 

A mérés végbél/hüvelyi vagy a medencefenék izmokra külsőleg felhelyezhető érzékelőkkel történik. Különösen ajánlott sérült vagy túlműködő izomzat esetén a terápiás terv készítéséhez, valamint kismamáknak a helyes lazítási technika tanulásra.

 

Izomműködés funkcionális felmérése ultrahanggal

Kismedencei problémáknál gyakori probléma a hasizom működésének zavara. Ultrahang segítségével mérhető a hasizomszétnyílás nagysága, az izomhas vastagsága. Ezáltal pontosan követhető a torna hatékonysága. A medencefenék ultrahang segítségével mérhetjük a medencefenék működésében döntő jentőségű puborectalis izom által biztosított anorectalis szöget, az izom összehúzódási képességét, valamint a lazítási képességét.

Kismedencei fájdalom, székrekedés esetén, szülésre való felkészülésnél a helyes lazítási technika tanulására kiválóan alkalmas és javasolt eszköz.

25 990 Ft

Visszahívást kérek