Szakorvosi kivizsgálás

Szakorvosi kivizsgálás

Komplex szakorvosi vizsgálatunkra a már körvonalazódott problémával élő ügyfeleket várjuk. Mikor kihez érdemes fordulni? Segítünk!

Dr. Willner Péter - sebészeti részlegvezető főorvos, a női gát és végbél záróizmok helyreállításával foglalkozó specialista

willner péter

Kiket vár kivizsgálásra?

Azon ügyfeleket, akik az alábbi tüneteket tapasztalják magukon:

  • a széklettartás zavarai, széklet inkontinencia
  • székrekedés, a széklet ürítés zavarai
  • szülés közben történő gátsérülés

Ekkor is a legfontosabb, hogy mielőbb diagnosztizáljuk a bajt. A speciális biofeedback torna egyszerűen elsajátítható és otthon  is végezhető. Sok esetben ez is elegendő a kiesett funkció pótlására. Egyes esetekben azonban a mihamarabb elvégzett rekonstrukció a megoldás. Idővel a környezet hegesedik, sorvad, az izmok megrövidülnek, visszahúzódnak. Ilyenkor a javítás egyre nehezebbé válik. Fontos hangsúlyozni: egy elszakadt izom magától soha nem fog helyre jönni, spontán gyógyulás nincs. A megoldás ilyenkor csakis a műtét.  Az eredmények azonban igen jók: legtöbb esetben a problémát teljesen magunk mögött tudhatjuk. Ismét teljes értékű életet élhetünk. Nem kell visszahúzódni, kerülni a társaságot, állandóan a toalett közelségére gondolni. A szexuális élet ismét a felhőtlen boldogság forrása lehet.

Kórházunk vezető a kismedencei rekonstrukciók területén. A kivizsgálás speciális ultrahanggal, a felkészítés egyedülálló tapasztalattal rendelkező tornászokkal történik. Műtéteinket nagy tapasztalattal és jó eredményekkel végezzük.

Dr. Abkarovics Géza - szülész-nőgyógyász szakorvos, urogynekológus, inkontinencia specialista, DaVinci robotsebész

Dr. Abkarovics Géza | Kismedence Gyógyászati Központ

Kiket vár kivizsgálásra?

Mindazokat, akik küzdenek a folyamatos vizeletcsepegéssel, azaz inkontinenciával. Az inkontinencia nem betegség, hanem egy tünet, amely kezelhetős, sőt teljesen meg is szüntethető. A vizeletcsepegést az egyén nem tudja kontrollálni, így sokszor kellemetlen helyzetbe kerülhet. Azon túl, hogy kínos szituációkat eredményezhet, befolyásolja a szexuális életet, a társasági életet és az egyén általános közérzetét. A hatékony kezelés érdekében elengedhetetlen, hogy amint tapasztaljuk a tüneteket, azonnal szakemberhez forduljunk. A pelenkák, a női betétek használata nem jelenthet végleges megoldást! Amellett hogy drága, látható lehet a viselete, nem szagtalan, bőrproblémákhoz vezethet. A felázott bőrön gyulladások léphetnek fel.

Az inkontinencia kezelése egy alapos nőgyógyászati vizsgálattal kezdődik. A panaszok kikérdezése után a szakember medencefenék ultrahangot végez. A medencefenék ultrahanghoz hozzátartozik, hogy mind a hasi oldalról, mind a hüvelyi oldalról feltérképezi a kismedencei szerveket. Hasi ultrahanggal vizsgálja a húgyhólyagot, annak alakját, falának vastagságát és a vesét. A hüvelyi ultrahanggal betekintést nyer az orvos a húgycső, a hüvely és kismedencei izomzat állapotáról. A vizsgálatokból kapott eredmények alapján a szakember már látja, hogy milyen beavatkozásra van szükség a tünetek megszüntetése érdekében.

 

 

39 990 Ft

Visszahívást kérek