Kismedencei EMG biofeedback mérés

Kismedencei EMG biofeedback mérés

Kismedencei EMG biofeedback mérés

A Kismedencei EMG biofeedback vizsgálat során a kismedencefenék izmainak állapotáról, az izmok tudatos érzékelésének és irányításának képességéről, a kapcsolódó reflexek működéséről, valamint a has és rekeszizommal való együttműködésről kapunk információt.

A vizsgálat adatait elemezve tudni fogjuk, hogy a páciens által érzett tünetek, panaszok (fájdalom, idegentestérzés, diszkomfort), a kismedencei szervek működésében tapasztalható sérülés (inkontinencia, székrekedés) kialakulásában a kismedence izomzata, izomműködése szerepet játszik-e. A vizsgálat eredménye azt is megmutatja, hogy

  • milyen konzervatív kezelést válasszunk a tünetek megszűntetése érdekében,
  • a már megkezdett konzervatív kezelés (pl. kismedencei torna) megfelelő irányba halad-e, biztosítja-e az elvárt fejlődést,
  • a konzervatív kezeléstől várhatjuk-e a tünetek javulását, a funkció (pl. inkontinencia) javulását.

A vizsgálat során a hüvelybe vagy a végbélbe, valamint a hasfalra apró érzékelő kerül, melynek jelzéseit, az izom mozgását, tónusát a páciens egy monitoron megjelenítve követi az orvos és a páciens egyaránt.

Az, hogy a kliens a biofeedbacknek köszönhetően végig pontosan látja, mit történik testében, segíti a test tudatos működésének kialakulását, erősíti a páciens együttműködési készségét, aminek köszönhetően intenzíven javítja a konzervatív kezelési megoldások eredményességét. A kismedence-betegségek konzervatív kezelése EMG biofeedback asszisztált kismedencei tornával is kiegészíthető a gyorsabb fejlődés, gyógyulás, a kezelésre nehezen reagáló esetek, valamint a műtét előtti és utáni rehabilitáció támogatása, eredményesebbé tétele érdekében.

31 990 Ft

Visszahívást kérek